Döşemealtı Vidanjör
Vidanjör Nasıl Çalışır?
Vidanjörler günümüzde büyük ölçüde ihtiyaç duyulan araçlardan bir tanesidir. Vidanjör araçları üzerinde yer alan tankı aracın büyük olmasına ve emiş gücüne göre değişiklik gösterir. Yüksek emiş gücüne sahip olan bu araçlar tankların hacmi büyük iken düşük emiş özelliği olanlar ise farklıdır.Sıvı ile pompanın bir araya gelmesi sonrasında yüksek emiş gücü ile tankına geçici olarak doldurmaya başlar. Emiş gücünün yüksek olması ile beraber katı ve tıkanmayı ortaya çıkaran unsurlar parçalanır. Bu etki sayesinde tıkalı alan açılır normal durumuna döner.
Vidanjörler Kaç Metreden Çeker?
Vidanjör araçları 10 teker 25 tonluk araçlar ve 40 ayak 30 tonluk araçlar olarak iki tipe ayrılır. Son teknoloji 80 ila 100 metre mesafe ve 25 ile 30 metre derinlikte olan çamur ve katı atık çekme durumuna sahip olan araçlardır. Bu araçlar ok özel donanımlı makinalar olarak karşımıza çıkar.Çalışma alanları açısından farklı çamur ve atıkları temizleme şebeke sistemlerindeki tıkanıklıkları ve sondaj işlerinde kalan su kalıntılarını vakumlamaya, kanalizasyon sistemi bulunmayan yerlerdeki atıkların temizlenmesinde, etkin ve hızlı çözüm gerçekleştirir.
Vidanjör Araçlarının Hortumu Kaç Metre?
Vidanjör araçlarının hortumu büyük kanal hortumunun genişliği 1 parmak büyüklüğünde ve 120 metre uzunluğunda olur. Döşemealtı vidanjör araçları sayesinde her türlü tıkanıklık açılır. Küçük çaplı olan kanalların yıkanmasında kullanılabilecek kanal hortumuna sahip olan bu araçlar yaşanan tıkanıklığı açmak için pek çok yerde kullanıldığı görülür.Genel olarak kanalizasyon hatlarında olan tıkanıklık ve foseptik kuyularda atık boşaltma maksadıyla vidanjör araçları sıklıkla tercih edilir. Daha önceki zamanlarda maden ocaklarında katı çamur ve atık suları uzaklaştırmak için kullanımı olan bu araçlar, günümüzde her türlü tıkanıklık ve atık gidermede yaygın olarak kullanıldığını görülebiliyor.