Vidanjör İle Terfi Temizleme
Bu durumlarda terfi merkezleri oluşturularak seviyenin yükseltilmesi ve atık suların kanalizasyona iletilmesi sağlanır. Atık suların kanalizasyona ulaştırılmasında görevli olan terfi merkezlerinin kirlenmesi ve tıkanması mümkündür. Bu durumlar ortaya çıktığında vidanjör kullanılarak temizleme yapılır.
Vidanjör İle Terfi Temizliği Nasıl Yapılır?
Terfi merkezi veya istasyonlarının vidanjör kullanılarak temizlenmesi mümkündür. Temizlik işleminde klasik vidanjör uygulamaları yapılır.Bu uygulamalar şu aşamalardan oluşur;
- Terfin temizlenmesi gerektiği düşünülüyorsa vidanjör çağırılır.
- Vidanjör terfin bulunduğu alana gelerek durum tespiti yapar.
- Vidanjör pompası terfi içerisine gönderilir.
- Vidanjör pompası terfi içerisinde yer alan atıkları ve suları çeker.
- Çektiği atıklar ve suları depolama tankerine çeker.
Vidanjör İle Terfi Temizliği Hangi Sıklıkla Yapılır?
Terfi temizliğinin sıklığı atık suların birikimine bağlı olarak değişir. Büyük bir işletme veya yaşam alanında terfi istasyonları (merkezleri) kullanılıyorsa atık suyun birikimi hızlı şekilde gerçekleşir. Bu nedenle temizlik ve vidanjör çekiminin sıklıkla yapılması gerekir.Terfi temizliğini aylık, 6 aylık veya yıllık olarak yaptırma kararı istasyonları kullanan kişiler tarafından belirlenir. Atık suyun terfi sistemini doldurması ve kanalizasyona ulaşım sorunları görülüyorsa vidanjör çağırılmalıdır. Böylelikle yapılan çekimle sistemin sorunsuz çalışması sağlanır.