Vidanjör Kaç Metreden Çeker?

Atık ve pis suların toplanması aşamasında son derece önemli olmasından dolayı pek çok kişi vidanjör kaç metreden çeker? Sorusuna en iyi şekilde yanıt almayı hedefliyor. Özellikle de söz konusu kanalizasyon sistemlerinin temizlenmesi aşamasında ciddi anlamda kolaylık sağlayan araçların başında gelmesi ile bilinir.

Vidanjör Nedir?

Kanalizasyon sistemlerinin etkili şekilde temizlenmesi, endüstriyel tesislerdeki pis suyun yönetimi ve yağmur suyu drenaj sistemlerinin bakımı gibi alanlarda vidanjör kullanılır. Bu araçların ayrıntılı incelenmesi sırasında da görüleceği üzere tamamen yapılacak çalışmaların en iyi sonuçları ortaya çıkartması adına özel tanka sahiptir. Araçlarda yer alan bu tank ise toplanacak olan atık suların depolanması aşamasında kullanılır.

Vidanjör İşleyişi Nasıldır?

Kendi içerisinde hangi modelde olursa olsun fark etmez, vidanjörler atık suların toplanması aşamasında vakum sisteminden yararlanırlar. Çalışmaların yapılabilmesi adına vidanjör atık suların toplanabilmesi adına en uygun olarak görülen noktaya konumlanır. Sonrasında da vidanjördeki vakum pompaları aracılığı ile atık su tankına emilmeye başlanır.
Gerekli işlemlerin yapılmasından sonra işlemenin yapılacağı tesise ya da tesisata taşıması sağlanır. Atık suyun taşıma işlemi sırasında dışarıya sızmaması adına vidanjör özel tasarıma sahiptir. Taşıma işleminin ardından da güvenli bir şekilde boşaltma yapılarak vidanjör temizlenir.

Vidanjör Nerelerde Kullanılır?

Farklı alanlarda kullanımı son derece yaygın olan vidanjörün başlıca tercih edildiği alanlar ise şunlardır;
  • Kanalizasyonlar: Çok fazla insanın yaşamakta olduğu büyük şehirlerde kanalizasyon sistemlerinin temizlenmesi ve atık suların tahliye edilmesi için vidanjör kullanılır.
  • Kamusal alanlar: Otoyollar, havaalanları ve farklı kamusal alanlarda yağmur sularının tahliyesi aşamasında kullanılır.
  • Evsel alanlar: Kimi durumlarda tıkanmış olan kanalizasyon hatlarının temizlenmesi ya da septik tankların boşaltılması için vidanjörler tercih edilir.
  • İnşaat alanları: İnşaatların gerçekleştirildiği alanlarda su, çamur ve diğer atıkların tahliyesi için vidanjörler devreye girer.
Büyük tanklara sahip olan vidanjörler ile beraber atık suların çekilmesi çok daha kolay hale gelir.

Vidanjör Çeşitleri Nelerdir?

Kanalizasyon temizliklerinin yanı sıra tortu ve yağların giderilmesi açına yüksek performans için vakumlu vidanjörler tercih edilir. Atık su arıtma tesislerinde taşıma işlemleri için ayrı vidanjör modelleri kullanılırken çamur giderimi, endüstriyel temizlik ve boru temizliği gibi işlemler için yüksek basınçlı vidanjörler tercih edilir. Kamyon üstü vidanjörler ve mobil vidanjörler de yine kullanım alanlarına bağlı olarak seçilebilen vidanjör çeşitleri arasında kendine yer buluyor.

Vidanjör Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Başta kanalizasyonlardaki atık suların temizlenmesi olmak üzere farklı amaçlar için tercih edilen vidanjörlere ihtiyaç duyulması halinde, uzman kişiler tarafından kullanılan vidanjörler arasından doğru seçimi yapmak oldukça önemlidir. Bu konuda net bilgileri elde etmek isteyenler, alanında deneyimli olan isimler ile iletişime geçtikleri takdirde kısa sürede istedikleri sonuçları elde etmeyi başarırlar.
Doğru vidanjör seçiminin yapılabilmesi adına ilk aşamada yaşanılan sorun ile alakalı net bilgilerin alınması sağlanır. Sonrasında da sorunun çözümü adına uygun olacak vidanjörler içerisinden seçimler yapılarak atık suların ilgili bölgeden tahliye edilerek doğru yere boşaltım yapılması kısa süreler içerisinde gerçekleştirilmiş olur.

Vidanjörün Çekimi En Fazla Ne Kadardır?

Gelişen teknoloji ile beraber artık vidanjörler farklı çeşitleri ile kullanım alanlarını genişletmeye başlamış durumda. Böylece kullanım alanına göre en iyi sonuçları elde etmeyi başaracak modellerin arasından seçimler rahatlıkla yapılabilir.
Her ne kadar şimdilerde çeşitli güçlerde ve özelliklerde kullanıma sunuluyor olsalar da genel olarak yatay olarak 40 metre, dikey olarak da 15 metreye kadar atık suların vakum yapılarak çekilmesi sağlanır.