Konyaaltı Foseptik Çekme
Foseptik Nedir?
Şehir dışında kalan ve kanalizasyon sistemlerinin bulunmadığı alanlarda atık suların doğru şekilde toplanması gerekir. Aksi durumda ortaya farklı sorunların çıkması söz konusu olur. Foseptik yani lağım çukurları ise altyapısı olmayan yerleşim alanlarında birikmiş olan pis su giderlerinin tek bir yerde toplanmasını sağlar.Foseptik Neden Dolar?
Yapılardaki mutfak, banyo, lavabo, tuvalet gibi yerlerinden gelen atık sular foseptik çukuru içerisinde birikmeye başlar. Buna bir de yağmur ve kar gibi hava olaylarından arta kalanların da çukura birikmesi eklendiğinde belirli aralıklar ile foseptik çukurunda dolma kendini gösterebilir.Böylesi durumlarda insanlar ilk başlarda çukurun dolduğunu fark edemezler. Ancak ilerleyen zaman ile beraber suyun geri basmaya başlaması, gitmemesi ve kötü kokuların kendini göstermesi ile çukurun dolduğunu anlarlar. Böylesi durumlarda insanların kesinlikle gerekli adımları kendileri atmak yerine uzmanlar ile iletişime geçmelidir. Atacakları bu adım onların olası sorunlar ile karşı karşıya kalmasını engeller.
Foseptik Çekimi Nedir?
Gerekli olan altyapının bulunmadığı yerlerde fosseptikte birikmiş olan atık suların belirli aralıklar ile boşaltılması gerekir. Çukurun dolması sonucunda ortaya olumsuz durumların çıkmaması adına gerekli çalışmalar düzenli olarak yapılır. Bu işlemler düşünüldüğü gibi klasik yöntemler ile yapılmaz.Bunun yerine gelişen teknolojinin yanında gelmekte olan yenilikler sayesinde son derece kısa süreler içerisinde istenildiği gibi foseptik çekiminin yapılması sağlanır. İşlemler esnasında en fazla dikkat edilen şeylerden biri var olan sisteme herhangi bir zarar verilmeden temizliğin yapılmasıdır. Böylece çukurun tamamen temizlenmesi sonrasında sistem kaldığı yerden atık sular birikmeye devam eder.
Foseptik Çekimi Neden Gerekir?
Foseptik çukurları ile alakalı tam olarak bilgileri olmayanlar, bu çukurlardaki atık suların neden belirli aralıklarla çekilmesi gerektiğini bilemiyor. Bunun nedeni ise insanların foseptik içinde bulunan atık suların belirli zaman içerisinde kendi kendine gidebileceği düşüncesi oluyor. Gerçekte ise ne kadar derin olursa olsun fark etmez, kullanıldığı alanlara bağlı olarak bu çukurlarda birikmeler olmaya başlar.İlk olarak çukurdaki birikmeler çok fazla etki etmez. Çukurun sahip olduğu derinliğe bağlı olarak belirli süreler boyunca giderlerden ve dış etkenlerden ortaya çıkan suların içerisinde rahatlıkla birikmesi söz konusu olur. Zamanın ilerlemesi ile beraber çukurda atık sular ve tıkanmalara sebebiyet verecek maddelerde birikmeler kendini gösterir.
Atık suların artık çukurda ciddi anlamda biriktiğini gösteren etkenlerin başında suyun giderde yavaş gitmesi ve geri basmaya başlaması gelir. Bunun yanı sıra tuvalet, mutfak ve lavabo gibi yerlerde de normalde olmayan pis kokular kendinin gösterir. İnsanların böylesi durumlar ortaya çıktığında zaman kaybetmeden uzman isimler ile iletişime geçilmesi gerekir.
Profesyonel Foseptik Çekimi Nasıl Yapılır?
Olumsuz sonuçlar ile karşılaşmadan foseptik çukurundaki atık suları temizlemek isteyenler, bu alanda deneyimli olan isimlerle iletişime geçmeleri halinde aradıkları sonuçlara kolaylıkla ulaşmış olurlar.Uzmanlar genel olarak aşağıdaki işlemleri yapar;
- İlk aşamada foseptik kuyusu dikkatle incelenir.
- Ardından çukura vidanjöre bağlı hortum salınır.
- Vakumlama işlemi ile beraber kuyudaki tüm atıkların çekilmesi sağlanır.
- Kuyudaki bütün su çekildikten sonra son kontroller yapılır.